ORDNINGSREGLER

ORDNINGSREGLER FÖR HÄRLIG GEMENSKAP OCH TRIVSEL

Vi driver boxen med fokus på kvalitet och säkerhet med målet att ge alla er medlemmar en fantastiskt bra träningsupplevelse och goda träningsresultat.
För allas trevnad och säkerhet i boxen har vi en del ordningsregler som alla medlemmar måste hålla sig till, dessa är även knutna till era medlemsavtal.

Allmänt om träning hos oss

Hos oss är alla lika välkomna oavsett bakgrund. Vi hälsar på varandra och välkomnar nya medlemmar. Här lyssnar vi på varandra. Vi är ett relativt litet gäng som tränar här och att alla trivs är det viktigaste för oss. 

Egen träning

Att träna själv (open gym) hos oss går kanon, men det kan vara trångt på vardagar mellan 16-19. Vi ser helst att egen träning görs av dig som har stor vana av träning – CrossFit i synnerhet, och att du kan din sak. Våra gruppass är minst lika tuffa, roliga och utvecklande som att träna på egen hand. På passen får du den hjälp du behöver av våra tränare, dessutom får du ta del av den härliga gemenskap som gruppassen bidrar till. 

Lämna företräde

Allas tid är lika viktig och ingens träning är viktigare än någon annans, men gruppträningen går före open gym av den enkla anledningen att det är många som tränar på samma gång med en gemensam coach och programmering. Detta innebär att du kan bli ombedd och vara tvungen att lämna plats och ge ifrån dig utrustning till en passdeltagare eller coach. Visa respekt för varandra och vår utrustning, samt lyssna på tränarna.

“Vilken vikt ska jag ha!?”

Givetvis hjälper coacherna dig i den mån de kan, men coacherna har inte bättre minne än vad du har. Alltså kan coacherna omöjligt veta vad ditt max är eller vad ditt resultat är i en övning. Skriv därför gärna ner dina resultat, på för dig, lättåtkomligt ställe.

Tillgång

Vi erbjuder alla medlemmar tillgång till boxen 05:00-22:30 alla dagar i veckan. Under de tider boxen inte är bemannad utav någon tränare kommer ni in via tag. Tillgång utöver bemannad tid gäller endast om du har ett aktivt medlemskap och tillgång till tag.

Att tänka på när du bokar pass

Avbokning av pass du inte kan gå på ska ske senast två timmar innan passets start, detta för att den reserv som tilldelas passet ska ges en chans att ta sig till passet. Är det mindre än två timmar kvar så går det inte längre att boka av eller få reservplats. Många avbokar samma dag så oftast får man plats som reserv. Håll er uppdaterade på eventuella avbokningar genom mejl och i bokningssystemet i Fortime.

Inför passet

Kom i tid! Meddela coachen om ev. skador.

Utrustning & skräp

Allt som använts ska ställas tillbaka på sin hemmahörande plats. Torka av utrustning och golv om du råkat spilla, svettats eller blodat ner. Allt skräp såsom tejp, papper, plåster m.m. ska slängas i soporna.

Magnesia

Magnesia är fantastiskt på många sätt, men det hör hemma i hinkar och på dina händer. Håll dina händer över hink och ta bara den mängd som du faktiskt behöver. 

Droppning av vikter

Att kasta vikter hos oss undviker vi alltid förutom att undvika skador, inte av ren lathet. Det man lyfter upp kan man också oftast sätta ner lite lugnt och försiktigt. Droppa aldrig plastvikter samt 5/10kg. Tomma skivstänger, kettlebells eller hantlar får ALDRIG droppas!  

Säkerhet & gemenskap

Av säkerhetsskäl ser vi gärna att man tränar utan hörlurar, främst för att det är trevligare att kunna prata med varandra men också för att det innebär en säkerhetsrisk, speciellt när det är mycket folk på plats samtidigt.  

Fusk och doping

Hos oss fuskar vi inte, om vi fuskar försvinner meningen med det vi gör. Att fuska är inte samma sak som att skala. Din coach hjälper dig gärna att hitta en skalning som passar dig. Vi använder heller inte oss utav doping. Vid misstanke om doping kan kontroller komma att bli aktuella. 

Barn

Barn är välkomna att vistas i barnrummet. Se till att ni plockar iordning efter barnen när ni lämnar och har något gått sönder säg till. Varje förälder ansvarar för sitt barn och dess säkerhet.  

Man får gärna ha med sina barn till boxen men barnet måste befinna sig i barnrummet eller utanför passdelen och open gym. Vi vet att träningsytan är superlockande för leksugna barn med spring i benen, men för att behålla säkerhet och kvalitet på passen måste barnen vara i barnrummet. Som tränare har man fullt upp med att leda passet och vill inte att barnen tar fokus varken från dig eller från de andra medlemmarna på passet. Allas träning är lika viktig. 

 

 

Sist men inte minst, ha kul under passen och var en inspirerande förebild för dig och alla andra!