INSTRUKTÖRER

Vi som jobbar här

Delägare & instruktör

EMELIE HELLEBLAD

Delägare & instruktör

HENRIK EHN

@henkeehn

Jobbar på Småländska bil och driver rekondfirma utanför delägarskapet av boxen.
Han har tränat crossfit i 6 år och hittade till crossfit Växjö via en vän som redan tränade.

Henke är överlag svår att missa på boxen, med ett skratt som slår i väggarna och en röst som överröstar den högsta av musik är det sällan man inte känner sig sedd o välkommen på hans pass. Rak och konsekvent i sin genomgång och med koll på tekniken är han på och petar för att hjälpa alla att utvecklas. Han har en förkärlek till att trycka på lite extra i pepp att utvecklas i både vikter och snabbhet så länge tekniken sitter.
Henke hoppar in och håller pass lite där det behövs samt stående coach på våra kidspass. Viktigt att poängtera är att det är han som skapar våra pass varje dag med en programmering som grund. En förkärlek till att justera till det lite tuffare emellanåt men vem är inte extra nöjd efter dessa pass.

Stoltaste PB? - shoulderpress på 81kg 👊🏻 En riktigt rolig info om Henke är att han dansat VM i rock n roll! Visas inte så mycket på boxen så nu när vi vet kan alla hjälpas åt att få fram den sidan emellanåt.
Han själv uttrycker att han annars är ”lugn, tyst och tillbakadragen 😉” och det vet vi allihop att det är raka motsatsen och så tacksamma vi är för det. Utan vår egen fixarfrasse hade boxen aldrig sett ut som den gör idag.

Instruktör

GUNNAR CARLSON

@carlsongunnar

Pensionär utanför boxen, njuter av livet med att fixa lite av varje. Han sjunger i Dacke drängar och gillar att slå med lie.
Han har tränat crossfit i 8 år och hittade till CF Växjö via en arbetskamrat som drog med honom för att prova ett pass som blev ett till och ett till sen fastnade han precis som många andra.

Ditt stoltaste PB? - 145kg i marklyft samt 2 reps viktade pullups på 22,5kg

Med sina utbildningar CF Level 1 samt steg 1 svenska tyngdlyftningsförbundet coachar han vanliga pass men är även huvudcoach för seniorpassen.
När Gunnar coachar kan du garanterat känna dig sedd och lätt känna dig i trygga händer. Han ger konsekventa tips/korrigeringar men är helt utomordentlig på att trycka på de saker som även är bra o alltid med ett leende.

Instruktör

Henrik Hultenius

@hul7411

Henrik

Vad är ditt stoltaste PB?
”Placeholder”
 

  • Placerholder
Instruktör

IAN BIRCH

@ianrbirch

Jobbar som organisationsutvecklare på region Kronoberg samt även reservofficer när han inte är hos oss på boxen!
Han har tränat crossfit i 8 år och har utbildning level 1 och 2 i CF. Hur hittade du till crossfit Växjö? - körde bootcamp med David Hawtin som senare utvecklades till crossfit Växjö.

Ditt stoltaste PB? - 180kg i deadlift sen även 130kg i bänkpress samt sprungit en halvmara på 1.25 👏🏻 (noga poängterat för gamla meriter men vi är lika imponerade ändå)

Efter lång och trogen tjänst på teampassen och helgpass så har han nu gått över till att hålla de något senare passen 19.30 på vardagarna så vill ni träffa denna raka, ärliga och korrekta coach som alltid ler där bakom militärfasaden så behöver ni vara lite extra pigga på kvällen men vi lovar ni kommer aldrig bli besvikna efter ett pass med Ian❣️

Instruktör

JEANETTE BONNALT HAWTINVi tror inte det har undgått många att hon varit med och startat upp CF Växjö, med sitt stora leende och härliga skratt varit med och skapat den välkomnande atmosfär som vi så gärna vill bibehålla på boxen!
Boxmamma känns som ett naturligt smeknamn på Nettan för det är precis det hon utstrålar både under pass och runtomkring boxen! Får varenda person som kommer in på boxen att känna sig välkommen och är verkligen typen av person som får ett crossfitpass att kännas kul hur jobbigt det egentligen än är.

Hennes stoltaste PB är 22 unbroken Toes to bar 👏🏻

Nettan höll tidigare många kom igång grupper och är nog därifrån många av våra medlemmar som varit med lite flera år minns mest. På boxen idag håller hon olika sorters pass så som nybörjarpass och gruppass. I dagsläget i slängen av Covid-19 har hon av personliga skäl pausat coachandet men vi är så glada att få se henne på utegymmet emellanåt och längtar tills hon står framför tavlan hos oss igen ❣️

Instruktör

MARTINA ALM

@martinaaalm

Jobbar som polis utanför boxen. Hon har tränat crossfit sedan 2015 och hittade till crossfit Växjö tack vare att Henke övertalat henne att prova.
Enligt henne själv den absolut roligaste träningsform hon testat och då har hon provat det mesta 😜
Martinas glädje för träningsformen kan ingen gå miste om. Hennes pepp och coachning innefattar hög volym av glädjerop och positiv anda. På hennes pass möts du av ett enda stort, varmt leende.

Hon har en kärlek till att riva av ett och annat monsterpass vilket vi alla säkerligen känt av då hon ofta är med och knepar ihop våra specialpass på större Teampass, helgdagar m.m
I höst träffar ni henne främst på Torsdagspassen på EM samt teamfredag tidigt på morgonen så ställ klockan så kommer ni garanterat både vara pigga och glada efter Martinas pass och redo för dagen.

- Ditt stoltaste PB? ”- Det måste vara när jag gjorde min första muscle up i samband med open 2019”

Noel Färdigh
Instruktör

NOEL FÄRDIGH

  @noelfardigh

Vår yngsta stjärna i coach-staben. Läser IB på Katedral när han inte är på boxen.
Han har tränat crossfit sedan 2013 och innan dess tränat ju-jutsu. Noel hittade till Crossfit Växjö via sina föräldrar som tränar hos oss 👊🏻
Hans egna skjutande träningskarriär som vi är imponerade av gör att vi känner oss extra säkra på att han är helt rätt person för att inspirera och lära våra medlemmar i alla åldrar allt han kan!
Det är svårt att missa hans stora intresse för Crossfit i sitt coachande och är riktigt duktig på att peta lite extra där det behövs, allt för tekniken och den personliga utvecklingen!

Stoltaste PB? - 10 unbroken ring muscle-ups 💪🏼

Instruktör

Ronny Gunnarsson

@ronnygunnarsson

Sandra Hartman
Instruktör

Sandra HARTMAN

@sandrahartman_

Utanför boxen driver och kockar hon på restaurangerna Izakaya Moshi samt Izakaya station i Växjö o Jönköping.
Sandra har tränat crossfit sedan 2016 och hittade till Crossfit Växjö då hon stod still i sin egna träning och behövde nya utmaningar.
Hon körde ett prova på pass och brände sedan av sitt 10 kort de nästkommande 10 dagarna 😂 hon var helt enkelt fast.

Sandras grymma och lättsamma sätt att lära ut allt det tekniska inom crossfit i kombination med hennes glada sätt är oslagbart. Hon är konsekvent och sätter fokuset på tekniken före allt men är efter det inte sen med att heja på tills man når sitt max och alltid med ett leende eller skratt nära till hands. Hennes pepp kommer säkerligen höras ut genom dörrarna hos oss, och som vi längtat efter det.

Stoltaste PB? - ”Blir ju så glad av allt jag klarar av som varit en utmaning men 80kg squat clean och 130kg marklyft var ju skitroligt att beta av” ❣️