Kost

En bra kost är en helt nödvändig förutsättning för fitness och hälsa. Inom CrossFit förespråkas en diet med mindre kolhydrater än tallriksmodellen. Bra mat är grönsaker, nötter, frön, örter, svamp, frukt, bär, kött, fisk, skaldjur, fågel och ägg. Man bör helst undvika mat som kräver mycket processering för att kunna ätas. Det innebär att undvika spannmålsprodukter (bröd, ris, pasta mm) och baljväxter(bönor, linser mm). Rotfrukter kan ätas i mindre mängder, men man får vara försiktig med att inte få i sig för mycket stärkelse. Raffinerat socker är bäst att undvika helt. Feta mejeriprodukter så som smör och grädde kan vara bra, medan man som vuxen helst bör undvika lättare mjölkprodukter som dryck. Maten bör helst vara ekologiskt odlad och köttet helst vara vilt eller från frigående djur som fått äta gräs och inte foder. Helst ska man bara köpa rena råvaror och inga processade hel- och halvfabrikat.

Med en bra kost klarar man sig utan de flesta kosttillskott. Eftersom vi har ganska lite sol i Sverige på vintern har vi dock brist på D-vitamin och det är något man med fördel kan ta som tillskott. Så vidare man inte äter väldigt mycket fet fisk kan det också vara bra med tillskott av fiskolja/Omega-3. Om man tränar hårt kan musklerna behöva tillskott av magensium och zink för bra återhämtning.

På CrossFit Växjö erbjuder vi tillskott från PurePharma. Det är en tillverkare som tar kvalitet på stort allvar. PurePharmas tillskott är organiskt framställda, kvalitets- och miljöcertifierade och givetvis garanterat fria från dopningsklassade ämnen.

Omega 3 Vitamin D Mineral M3